Početna strana O nama
+ 0
+ 0

O nama

O namaAsocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata osnovana je 2. jula 1996. godine, na inicijativu nezadovoljnih radnika koji su se osvedočili da ovdašnji sindikati nemaju osnovne elemente demokratske radničke organizacije. Najmlađi smo sindikat i iznikli smo u najtežim vremenima za Srbiju. Oduvek smo se zalagali i borili za demokratsko društvo, razvijenu privredu u kojoj zaposleni mogu pristojno da žive od rada i – zarada. To je i osnovni razlog što je ASNS bila u prvim redovima petooktobarskih demokratskih promena 2000. godine. U dosadašnjem radu uspeli smo da nastavimo sopstvenu izgranju po ugledu na sindikate kakvi postoje u modernom, demokratskom i ekonomski razvijenom svetu. Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata, od nastanka do danas, zalagala se za razvijenu ekonomiju, tržišne odnose, punu zaposlenost, zarade od kojih se pristojno živi, evropski standard, sindikalnu slobodu i prava, pravednu i javnu privatizaciju i reformu zakonodavstva, kao i za kvalitetne i pravedne socijalne programe. Svoje ciljeve ASNS želi da ostvari kroz rad Socijalno – ekonomskog saveta, kao i kroz pregovaračku poziciju ravnopravnog partnera poslodavaca i vlasti. Ne želimo i nećemo da budemo «sindikat» za podelu polutki, već sindikat koji se bori za plate sa kojima zaposleni mogu sebi i svojim porodicama da obezbede život dostojan čoveka..

Sindikat za vas

Sindikat za vasASNS ne želi da svom članstvu obećava nemoguće i «čarobne štapiće» koji će sve preko noći da reše. Mi nikome ne obećavamo nemoguće, već prepuštamo Vama koji MISLITE, Vama koji ste REALNI, Vama koji ZNATE, Vama koji HOĆETE da procenite kakav Vam sindikat treba i šta on može da učini za Vas. U ASNS su u najtežim trenucima za narod, radnike i privredu Srbije prilazili najhrabriji i najodlučniji. ASNS je danas snažan i moderan sindikat kome masovno, svakodnevno prilaze novi članovi, kompletne sindikalne organizacije koje su bile u člasntvu drugih sindikalnih centrala. ASNS je otvorena za hrabre, one koji ulažu u svoju i budućnost generacija koje dolaze.

ASNS je sindikat koji se bavi isključivo sindikalnim poslom – zaštitom prava zaposlenih, platama, pregovorima i uslovima rada, a od poslodavca i poslovodstva zahteva jedino da obezbede uslove da se radi i zaradi..


PREDSEDNIŠTVO

(Klikom na PREDSEDNIŠTVO možete pogledati članove predsedništav i njihove biografije)